Ak máte doma plnú chladničku mrkvy, ktorá Vám ostala po stavaní snehuliakov, ponúkam jeden veľmi jednoduchý a rýchly recept (rýchlejší ako 15 minút) na dobré jedlo. Dominantná bude mrkva, ale v zásade k nej môžete pridať čokoľvek 🙂

Budeme potrebovať teda mrkvu, ktorú si pokrájame na kolieska, na hlavné jedlo by malo postačiť cca 250-300 gramov, na prílohu stačí 150 gramov. Ďalej syr Feta alebo iný podobný syr, cesnak, olivový olej, soľ, čerstvá bazalka alebo petržlen, poprípade aj čerstvé oregano. Samozrejme ak nemáme k dispozícii čerstvé bylinky, použijeme sušené.

Postup:

1. Na olivovom oleji zľahka opražíme cesnak, ak máte mrkvu radšej sladšiu, namiesto oleja použite čerstvé maslo.

2. Postupne pridáme mrkvu, ktorú osolíme, resp. dochutíme na čo máte práve chuť a pražíme cca 10 min. Môžete ju prikryť, aby sa trochu udusila a zmäkla. Čas prípravy závisí tiež od toho, či chceme mrkvu mäkkú alebo tvrdšiu.

3. Mrkvu dáme na tanier, premiešame so syrom Feta, ktorý dokonale splynie s horúcou mrkvou, dochutíme čerstvými bylinkami a podávame 🙂

…veľmi jednoduchý a chutný recept nielen pre vegetaríánov.

Dobrú chuť!

 

 

 

Reklamy

Komentovať dobré veci

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s